Noord-Beveland is rustig gelegen

Noord-Beveland is het kleinste eiland van Zeeland. Het is nieuw land, veroverd op de zee. Rust en ruimte liggen hier nog voor het oprapen. Wonen op Noord-Beveland betekent wonen in kleine dorpen, dichtbij uitdagend water en prachtige natuur. 
Boeren kleuren de seizoenen met de gewassen op het land. De zee dicteert het ritme. Wie graag fiets of wandelt ontdekt mooie polders en dijken. Zij vormen het hart van het eiland. Kinderen die hier wonen, zijn geluksvogels. Ze hebben alle ruimte om uit te vliegen en te spelen in de vrije natuur.

Onze top 3
leukste to do dingen

Het bruisende Veerse meer

Op of langs het water is altijd iets te beleven. Het Veerse Meer is een watersportparadijs, waar surfers, kanoërs, zeilers, waterskiërs, duikers en vissers elkaar ontmoeten. Genoeg ruimte voor iedereen! Niets voor jou? Geen probleem. Geniet vanaf de kant van het fantastische uitzicht.

Deltapark Neeltje Jans

Deltapark Neeltje Jans is misschien wel het leukste waterpark van Zeeland. Rij over de stormvloedkering en je bent er zo! Hier leer je alles over water en zie je zeehonden van heel dichtbij. Er is zoveel te doen, dat je graag nog een keer gaat! Neem dan zeker familie of vrienden mee.

Duiklocatie Veerse dam

Duiken is de manier om de onderwaterwereld te verkennen. Duiklocatie Veerse Dam is een prima duikspot. Het duikplatform op de bodem is begroeid. Tussen de begroeiing leven kleine vissen en mosselen. Je komt er ook platvissen, puitaal en paling tegen.

Meer bekijken en doen

Voldoende voorzieningen in de omgeving

Wonen op Noord-Beveland betekent dat de meeste voorzieningen altijd dichtbij zijn. Winkels bijvoorbeeld zijn er volop. Supermarkten, maar ook kleine speciaalzaken en woonwinkels. Ga te voet of op de fiets. Natuurlijk kun je daarna gezellig iets drinken. Welkom! Vrijwel ieder dorp heeft een basisschool, huisarts en kerkgemeenschap. Voor kinderen is er overal iets te beleven! Wie graag sport, ontdekt dat het aanbod zo divers is als de eilanders zelf. Reis je met het openbaar vervoer ? In een mum van tijd zit je in Goes of Middelburg. Daar pak je trein naar waar je maar wilt. 


Kamperland, Kortgene & Colijnsplaat de grote kernen

De drie grootste kernen van Noord-Beveland hebben elk hun eigen charmes. Kamperland, het grootste dorp, is in de loop van de jaren veranderd van een landbouwdorp in een toeristisch centrum. Het dorpshart en het winkelcentrum aan de rand van het dorp tellen tal van winkels en restaurants. Kortgene is een populaire bestemming voor watersporters. Pal aan het Veerse Meer is hier altijd iets te beleven. Als je Colijnsplaat bezoekt, begrijp je direct waarom dit dorp een beschermd dorpsgezicht heeft. Rijd door de Voorstraat met de prachtige lindebomen en je bent in één klap verliefd.

Je vindt rust op het Banjaardstrand

Het strand van de Banjaard is een gezellig familiestrand. Het is wel drie kilometer lang en behoort al jaren tot de schoonste en mooiste stranden van Nederland. Het uitzicht is bijzonder Zeeuws. Je ziet de stormvloedkering glinsteren in de zon, de duinen van Schouwen-Duiveland pronken en natuurlijk de eindeloze zee. Op het strand is in elk seizoen iets te beleven. Neem je hond mee voor een heerlijke wandeling, speel met je kinderen in de branding of geniet van de zon! Zoek na afloop de gezelligheid op bij het gelijknamige strandpaviljoen.

Steden als Goes, Veere en Zierikzee
in de buurt

De veelzijdige stad
Goes

Goes heeft alles wat je van een stad mag verwachten. In de sfeervolle binnenstad vind je mooie winkels en restaurants. De jachthaven is een echte trekpleister. Wonen, werken en recreëren gaan in deze stad hand in hand. Dit is het economisch hart van de provincie. De stad huisvest een breed scala aan (internationale) bedrijven. Het ziekenhuis en de scholen hebben een regionale functie. Door de goede ontsluitingswegen en het NS-station is de bereikbaarheid optimaal.

Bekijk meer goes

De monumentale stad
Veere

Het is moeilijk om niet verliefd te worden op Veere. De eeuwenoude straatjes, de fraaie pakhuizen rond de jachthaven en het Gotische stadhuis liggen er in ieder jaargetijde verleidelijk bij. Een mooie wandelroute over de stadswallen en langs het Veerse Meer brengt het verleden van Veere tot leven. In deze omgeving wordt de tijd bepaald door het komen en gaan van toeristen. Zij genieten van de historische omgeving. Hier ben je ieder seizoen welkom. Geniet van de gastvrijheid en de authentieke sfeer die zo kenmerkend is voor dit Zeeuwse vestingstadje aan het Veerse Meer.

Bekijk meer Veere

Het historische
Zierikzee

Zierikzee is een monumentenstad en je bezoek meer dan waard. Rij je via de Zeelandbrug naar Schouwen-Duiveland, dan is het de eerste plaats die je tegenkomt. In de verte tekent de Sint Lievensmonstertoren het silhouet van de stad. In de volksmond heet deze de Dikke Toren; dat klinkt logisch voor een kolos van 62 meter. De oude stadspoort geeft toegang tot de gezellige, compacte binnenstad. Daar vind je veel winkels, terrassen en restaurants. Loop ook eens naar de terrassen aan de Nieuwe Haven. Daar is het in ieder seizoen goed toeven.

Bekijk meer Zierikzee